Terug

Volg Hart van Nederland

Steven en Alice maken laatste levensjaren van verminkte en getraumatiseerde dieren mooier

Dieren

23 jan 2023, 20:00

In Almere ligt een bijzondere dierenopvang. Steven en Alice van Duijn vangen in hun 'Dierenthuis' getraumatiseerde, verminkte en niet te herplaatsen (huis)dieren op. Momenteel verblijven er zo'n tachtig honden, drie paarden en ongeveer tweehonderd katten, waarvan sommige uit oorlogsgebieden als Oekraïne en Syrie komen.

"Veel van de poezen hebben FIV, oftewel kattenaids", vertelt Alice. "Maar we hebben ook dieren die een oog missen of pootjes. Zo hebben we ook diverse honden hier, die een rolstoeltje hebben omdat ze een aantal pootjes moeten missen."

In deze video vertelt Alice waarom ze het zo belangrijk vindt om deze dierenopvang te hebben. En zie je hoe blij de dieren zijn met de plek:

Verminkte, getraumatiseerde en niet te herplaatsen dieren vinden laatste thuis in Almere
1:07
Verminkte, getraumatiseerde en niet te herplaatsen dieren vinden laatste thuis in Almere

De beesten die in Dierenthuis verblijven, worden nooit herplaatst. "Dat maakt ons uniek in Europa", weet Alice. "Het is overigens ook onmogelijk om te herplaatsen. De dieren zijn vaak getraumatiseerd door een ongeval of oorlog en dat verandert hun hele gedrag en dat is beslist niet geschikt voor een gezin met bijvoorbeeld jonge kinderen."

Voor Alice staat de kwaliteit van leven van het dier voorop. Veel dieren kunnen zich na een operatie weer prima redden. "Maar als het uitzichtloos wordt, krijgen ze wel degelijk een spuitje hoor."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.