Terug

Volg Hart van Nederland

Zebra's en neushoorns blijven maar vechten, dierentuin zet streep onder samenwonen

Zebra's en neushoorns blijven maar vechten, dierentuin zet streep onder samenwonen

Dieren

7 aug 2023, 12:11

Na een lange periode van conflicten tussen zebra's en neushoorns in GaiaZoo, heeft de dierentuin uit Kerkrade afscheid genomen van de gestreepte beesten. Dit om verdere vechtpartijen te voorkomen. De zebra's zijn verspreid over verschillende Europese dierentuinen.

"Vooral de mannelijke zebra zocht het conflict met de neushoorns op", vertelt curator Emile Prins aan 1Limburg. "Dit leidde tot risicovolle situaties, waardoor we beiden diersoorten niet meer samen in het buitenverblijf konden houden."

Soms gaat het samen komen van verschillende soorten in de dierentuin in Kerkrade wel goed, zoals bij de ontmoeting van een kuifmangabey en een gorilla:

Speciale ontmoeting tussen bedreigde kuifmangabey en gorilla in Kerkrade
0:23
Speciale ontmoeting tussen bedreigde kuifmangabey en gorilla in Kerkrade

'Lastige keuze'

De zebra's namen de neushoorns lange tijd meermaals te grazen. Door eerdere maatregelen werden de twee diersoorten al om de beurt in de stal gezet. Dat gebeurde "om te voorkomen dat de dierlijke vechtpartijen echt uit de hand liepen". Prins voegt hieraan toe: "Hoewel we de zebra's een belangrijk onderdeel van de savanne vinden, moesten we in het belang van de dieren toch deze lastige keuze maken."

De neushoorns zijn nog wel te zien in de dierentuin.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.