Terug

Volg Hart van Nederland

Twee raskatten achtergelaten in trein van Rotterdam naar Utrecht

Dieren

7 mrt 2024, 14:47

Er werd deze week een bijzondere vondst gedaan in de trein van Rotterdam naar Utrecht. Een mand met daarin twee raskatten is achtergelaten in de trein. Niemand weet van wie de katten zijn.

Het gaat om twee Britse kortharen die per stuk zo'n 500 euro waard zijn, meldt het Huisdierenmeldpunt Utrecht aan Hart van Nederland. De twee katten zijn wel gechipt volgens het Huisdierenmeldpunt. Volgens hen zijn de twee gechipt door degene die de dieren gefokt heeft.

De fokker heeft begin deze week de katten verkocht, maar gaf bij het meldpunt aan geen idee te hebben aan wie ze dat gedaan had.

Beeld: Huisdierenmeldpunt Utrecht

Beeld: Huisdierenmeldpunt Utrecht

Beeld: Huisdierenmeldpunt Utrecht

Beeld: Huisdierenmeldpunt Utrecht

Asiel

De katten zijn doorgegeven aan het dierenasiel, waar ze nu onderdak hebben. Het dierenmeldpunt denkt dat de eigenaar niet terug zal komen voor de dieren en stelt dat er meerdere scenario's mogelijk zijn waarom ze achtergelaten zijn in de trein.

In de reacties onder het bericht snappen mensen niet hoe je twee dieren kan vergeten in de trein. "Hoe kun je twee katten vergeten? Hoop dat ze snel thuis zijn of een goed huis vinden", denkt Idette.

De zaak is doorgegeven aan de Landelijke Inspectie Dienst (LID), totdat de eigenaar zich meldt, blijven de dieren volgens hen in het asiel.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.