Terug

Volg Hart van Nederland

ZIEN: Tijgers verslinden kerstdiner in safaripark Beekse Bergen

Dieren

25 dec 2022, 16:22

Mensen zijn niet de enigen die genieten van het openscheuren van kerstcadeaus. Ook de dieren in Safaripark Beekse Bergen kregen zondagmiddag een speciaal verpakte maaltijd.

"Het is leuk om de dieren een keer op een andere manier het voedsel aan te bieden", zegt Joke Priester van het park tegen Hart van Nederland. "Verrijking noemen we dat. Ze moeten er net iets meer hun best voor doen." En het publiek kan er ook van genieten.

Er staan veel kinderen om de tijgerkooi heen te kijken als de tijger op z'n kerstcadeau af duikt. "Heel cool", zegt een jongetje die met zijn ouders een paar dagen overnacht in het park. Dat het regent maakt voor hen niks uit. "Dat mag de pret niet drukken."

Toekomstige dierenverzorger

Voor één bezoeker is het uitdelen van de kerstcadeaus niks nieuws. "We komen twee keer per jaar naar Nederland om ze te zien", vertelt een vrouw. "We genieten van de dieren en m'n zoon wil later graag dierenverzorger worden." Naast haar staat inderdaad een jongen vol belangstelling naar de grote katten te kijken.

De kerstcadeaus zijn dit keer niet gemaakt door de medewerkers van het park. "Wat vooral heel leuk is dat dat heel deze voorbereiding is gemaakt door jonge abonnementhouders", zegt Priester. "Gisteren zijn er meer dan honderd kinderen geweest en die hebben allemaal dozen ingepakt en paprika's gesneden."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.