Terug

Volg Hart van Nederland

Geen water en te krappe kooien: opnieuw tientallen verwaarloosde honden gevonden in Hardenberg

Dieren

7 dec 2022, 20:59

In een boerderij in Hardenberg zijn vrijdag ruim veertig honden aangetroffen die leefden in erbarmelijke omstandigheden. De dieren verbleven in opgestapelde kooien die veel te krap en vervuild waren. Het is al de tweede keer in korte tijd dat in de Overijsselse gemeente een groot aantal verwaarloosde honden werd gevonden.

De honden, 31 Shih Tzu's en 10 Pomerianen, werden aangetroffen door de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID). Ze hadden geen water en hadden klitten in de vacht. Daarnaast stonk de ruimte waarin ze verbleven naar urine.

De eigenares wordt verdacht van ernstige verwaarlozing van een groot deel van de viervoeters. Alle honden zijn in beslag genomen en op een geheime plek ondergebracht. Het Openbaar Ministerie doet onderzoek naar de zaak.

Meer verwaarloosde honden

Ruim een maand geleden werden op een ander adres in Hardenberg 76 verwaarloosde honden gevonden. Er was geen water of eten aanwezig. De meeste honden zaten opgesloten in een klein hokje of reismandje. Het was de enige beweegruimte die de dieren hadden. Sommige honden liepen los door de boerderij. Ook naar hen werd niet omgekeken.

De LID noemt de twee inbeslagnames van grote hoeveelheden honden binnen zo'n korte tijd opvallend. De stichting onderzoekt of er in Hardenberg en omstreken nog meer van deze hondenhouders actief zijn en roept mensen op contact op te nemen met meldpunt 144 als ze een vermoeden hebben van soortgelijke situaties in de betreffende regio.

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland

Beeld: Stichting Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.