Terug

Volg Hart van Nederland

Steeds meer baasjes sluiten verzekering af voor hun huisdier

Steeds meer baasjes sluiten verzekering af voor hun huisdier

Dieren

10 jan 2024, 11:40

Steeds meer huisdiereneigenaren sluiten een verzekering af voor hun trouwe viervoeter. Het aantal afgesloten dierenverzekeringen is sinds 2019 gestegen met 36 procent. Dat blijkt uit onderzoek van overstapwebsite Overstappen.nl.

Aan het begin van de coronacrisis, in 2020, namen veel mensen een huisdier in huis. Het aantal dierenverzekeringen steeg daardoor dat jaar met 21 procent ten opzichte van 2019. In de jaren daarna bleef het aantal afgesloten dierenverzekeringen stijgen, met 23 procent in 2021 en 20 procent in 2022. Vorig jaar steeg die groei door naar 36 procent.

Heeft het afsluiten van een verzekering voor de dierenarts eigenlijk wel zin? In deze video zie je het:

Is een dierenverzekering afsluiten de moeite waard?
2:12
Is een dierenverzekering afsluiten de moeite waard?

Stijgende dierenartskosten

De meeste verzekeringen werden afgesloten voor honden. Het belangrijkste argument voor het afsluiten van een dierenverzekering zijn de gestegen dierenartskosten en het risico dat de rekeningen daardoor onbetaalbaar worden.

"De stijgende kosten bij dierenartsen zetten huisdiereigenaren onder druk. De beste zorg wordt verlangt zonder daarbij concessies te hoeven doen in verband met de kosten van de behandeling", legt Jean-Paul Würsten, expert dierenverzekeringen bij Overstappen.nl, uit. Door de hoge kosten moeten baasjes noodgedwongen euthanasie overwegen of een beroep doen op het noodfonds om de kosten voor de behandeling te kunnen dekken.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.