Terug

Volg Hart van Nederland

Schildpad neemt verkeerde route en eindigt op snelweg, agenten schieten te hulp

Dieren

18 mei 2024, 11:34

Politieagenten in Brabant moesten vrijdag uitrukken voor een bijzonder schattig diertje die niet aan de minimale snelheid van de snelweg voldeed. Op de A67 liep namelijk een schildpad langs de snelweg.

Het dier liep op de A67 net voorbij Geldrop. Agenten gingen er na de melding meteen op af. "Dat er een hond, hert, koe of kat bij de snelweg loopt, komt regelmatig voor. Hier gaan we altijd versneld naartoe voor de gevaarsetting", schrijven de agenten op sociale media. "Vrijdag was het ook een dier, maar wel een heel bijzondere."

De schildpad langs de A67. Beeld: Politie

De schildpad langs de A67. Beeld: Politie

Kort na de melding kon de politie de schildpad redden van de onveilige situatie. De schildpad is in goede gezondheid overdragen aan de dierenambulance, waar hij verder verzorgd zal worden.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.