Terug

Volg Hart van Nederland

Olifantje Tendai geboren in Beekse Bergen, derde olifantje in paar maanden tijd

Dieren

20 feb 2024, 10:20

Lief babynieuws uit Safaripark Beekse Bergen! Daar is maandagochtend olifantje Tendai geboren. Het dierenpark in Hilvarenbeek deelde dinsdagochtend een video met de schattige beelden.

Moederolifant Punda is moeder geworden van een derde olifantenkalfje in vier maanden tijd. Het is voor het eerst dat er in een Europese dierentuin in korte tijd drie Afrikaanse olifanten geboren zijn.

"Alles valt op zijn plaats", begint dierenverzorger Yvonne Vogels enthousiast. "Mosi betekent eerstgeborene: de eerste van de drie kalfjes. Ajabu staat voor stralende. En dan is daar nu ook Tendai, wat dankbaar betekent. Dankbaar voor al het gezonde geluk in de kudde. We zijn helemaal in de wolken!"

Vader Yambo

Punda verblijft sinds 2015 in het safaripark in het kader van het managementprogramma, dat voor een "gezonde reservepopulatie" van de in het wild bedreigde diersoort moet zorgen. Via dit programma kwam in 2021 ook Yambo, de vader van de drie kalfjes, vanuit Spanje naar Beekse Bergen.

Om Punda en haar kalfje "in alle rust te laten bijkomen" zijn de olifanten de komende dagen beperkt te zien, meldt het park.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Hart van Nederland / ANP

Beeld: Safaripark Beekse Bergen

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.