Terug

Volg Hart van Nederland

Prinses Beatrix zet egeltjes uit op haar landgoed: 'Zo schattig'

Dieren

30 apr 2024, 16:04

Vier jonge egeltjes hebben vanaf nu een koninklijk onderkomen. Prinses Beatrix verwelkomt de egeltjes en zet ze samen met vrijwilligers uit op haar landgoed van Kasteel Drakensteyn. "Je huis is bijna klaar", zegt ze liefkozend tegen een van de kleine diertjes die ze vasthoudt.

Samen met de vrijwilligers maakt de prinses het hokje klaar voor de beestjes. Een grote box wordt tussen de bomen gezet. De kist wordt gevuld met stro en de egels genaamd Sparky, Boaz, Marcel en Irene kunnen hun intrek nemen.

"Dit is Boaz", zegt een vrijwilliger terwijl ze het beestje overhandigd aan de prinses. "Zijn oortjes zijn zo schattig", reageert Beatrix. Alle dieren hebben een naam gekregen van de mensen die ze hebben gevonden of hebben gebracht naar de egelopvang.

"Kunnen die egeltjes zich meteen redden in de vrije natuur?", vraagt de prinses terwijl ze de egels uitzetten. "Ja dat wel", reageert de vrijwilliger. "Maar voor de zekerheid voeren we ze de eerste twee weken nog wel bij."

Zwak

De stekelige viervoeters zijn in de winter opgevangen. Ze waren verzwakt en hadden te weinig reserves voor de winterslaap. Ze bleven zoeken naar voedsel zoals insecten, maar dat is dan schaars. Inmiddels zijn de beestjes aangesterkt en kunnen ze terug de natuur in.

Ook Koningin Máxima verwelkomde een keer egeltjes in de tuin van Paleis Huis ten Bosch.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.