Terug

Volg Hart van Nederland

Ponykampen in Zwiggelte afgezegd vanwege wolf: 'Ik mis 15.000 euro aan omzet'

Dieren

15 mrt 2024, 23:06

Galopperen door de bossen en over de heiden: veel jonge ruiters doen dat iedere zomer tijdens een ponykamp. Maar voor veel kinderen gaat dat dit jaar niet door. In de bossen van Zwiggelte, waar veel ponykampen worden gehouden, heeft nog een andere, gevaarlijke bezoeker: de wolf.

Roelof Bos organiseert de ponykampen in het Drentse Zwiggelte en houdt geen klant meer over. "Alle ponykampen zijn afgezegd. Eentje twijfelt nog", vertelt hij. Hij heeft alle organisaties die zich aanmeldde voor een ponykamp eerlijk vertelt dat er in de bossen een roedel van zeven wolven rondwandelt.

Daarop besloot bijna iedereen toch ergens anders hun ponykamp te organiseren. "Ik loop 15.000 euro aan inkomsten mis. En de kosten gaan wel gewoon door." Hij heeft geprobeerd de wolven buiten het gebied te houden. "Ik heb hekken neergezet, maar dat helpt niet."

Benieuwd wat je moet doen als je een wolf tegenkomt? In deze video leggen we het uit:

Hart van Nederland legt uit: hoe gevaarlijk is de wolf?
1:56
Hart van Nederland legt uit: hoe gevaarlijk is de wolf?

Paar dagen verdrietig

Ponykamp van Ruitervereniging en Ponyclub de PoptaRuters is een van de kampen die is afgelast. "Dit jaar durf ik de verantwoordelijkheid niet te nemen", vertelt voorzitter Anneke Bosma aan Hart van Nederland. "We zijn niet bang dat de wolf aanvalt, maar wel voor de reactie van de paarden. Dat zijn vluchtdieren. Als ze schrikken vliegen ze ervandoor."

Aangezien er veel jonge kinderen naar het kamp komen, is het risico te groot. "We hebben ook tienjarigen bij ons. De angst van ouders was het grootst. De kinderen waren vooral teleurgesteld dat ze niet op kamp gingen."

Ook haar eigen elfjarige dochter Amber is teleurgesteld. "Vorig jaar was ik nog niet goed genoeg en had ik te weinig ervaring en zelfvertrouwen", vertelt ze. "Nu zou ik wel meegaan, maar wordt het afgelast. Ik was wel een paar dagen verdrietig."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.