Terug

Volg Hart van Nederland

Pony op terras in Den Bosch was 'kwajongensstreek' van CDA-raadslid

Dieren

19 jan 2023, 14:09

Een van de dronken mannen die maandagavond een pony achterlieten op een terras in Den Bosch, is CDA-raadslid Sjors Pardoel. Dat bevestigt fractievoorzitter Robert van Dijk donderdag aan Hart van Nederland. "Het was een kwajongensstreek, maar dit gedrag keur ik af en past niet bij een volksvertegenwoordiger", oordeelt hij.

"Hij is nog een jeugdig raadslid, iets meer dan 20 jaar oud. Op die leeftijd moet je een borreltje kunnen drinken natuurlijk, maar dit gaat wel over de grens", zegt Van Dijk in reactie op het gedrag van zijn raadslid. Hij benadrukt dat er geen strafbare feiten zijn gepleegd. "Ze hebben het paardje niet gestolen. Ze hadden een slokje op en hebben samen de portemonnee getrokken om het dier te kopen."

Keerzijde van jong elan

Pardoel is bij de afgelopen verkiezingen met voorkeursstemmen toegetreden tot de gemeenteraad van Maasdriel. Zijn fractievoorzitter omschrijft hem als een leergierig en ambitieus raadslid. Binnen de lokale CDA-fractie was "jong elan" volgens Van Dijk zeer welkom. "Maar nu zien we ook de keerzijde ervan", concludeert hij. "Je moet natuurlijk wel de balans vinden tussen jeugdige onbezonnenheid en de verantwoordelijkheden die worden verwacht van een volksvertegenwoordiger."

De dronken actie van Pardoel zal besproken worden in de lokale fractie. "Daar is hij onderdeel van, dus hij zal er ook zeker zelf bij zijn", vertelt Van Dijk. Over eventuele consequenties wil hij nog niets kwijt. "Ik ga niet op de zaken vooruit lopen. Er zit in ieder geval echt geen kwaad in deze jongen."

Goed verzorgd

De pony is inmiddels weer terug bij haar originele eigenaar, na te zijn opgevangen door de dierenambulance. Volgens Eric Meuffels van Dierenambulance Den Bosch hadden Pardoel en zijn vrienden wel netjes voor het paardje gezorgd, met wortels en een dekentje over haar rug.

Het jonge raadslid zelf was donderdag niet bereikbaar voor commentaar, op advies van de fractievoorzitter. "Ik heb hem gezegd dat hij even in de luwte moet blijven. Anders wordt hij alleen maar gefileerd en daar is hij zelf niet bij gebaat."

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.