Terug

Volg Hart van Nederland

Politie redt hondje uit warme auto in Oostvoorne: 'Temperatuur kan in de auto ongemerkt oplopen'

Dieren

1 mei 2023, 16:12

In Oostvoorne heeft de politie zondagmiddag een hondje uit een warme auto gered. "Dank aan de melder die de hulpdiensten snel heeft geïnformeerd", schrijft de politie van Basisteam Haringvliet op hun Instagram-pagina.

Ondanks dat het zondag niet warmer werd dan 17 graden, kan de temperatuur in auto's wel ongemerkt oplopen. "Vriendelijke viervoeters kunnen hun warmte maar moeilijk kwijt, wat ernstige gevolgen kan hebben", schrijft de politie.

'Schroom niet'

Gelukkig waren de agenten op tijd bij het hondje. "Ziet u een dier in nood? Schroom niet en bel direct naar de politie", adviseren ze via sociale media.

Eerder was bij Hart van Nederland te zien hoe de brandweer een kat onder een motorkap moest bevrijden:

Kat zit vast onder motorkap van auto, brandweer moet dier bevrijden
0:31
Kat zit vast onder motorkap van auto, brandweer moet dier bevrijden

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.