Terug

Volg Hart van Nederland

Papegaai Joy ontsnapt en zet 7 uur lang de buurt op stelten: 'Ze krijste het uit'

Dieren

7 apr 2024, 19:08

Een ontsnapte papegaai heeft zaterdagavond een buurt in Noordwijkerhout flink op stelten gezet. De vogel ontsnapte uit een huis en wist 7 uur lang uit de handen van haar eigenaar, de brandweer en aantal behulpzame buurtbewoners te blijven.

"We hebben van drie tot tien uur rondjes gerend", vertelt de eigenaar van de gewiekste vogel Maartje van der Wiel aan Hart van Nederland. Ze heeft de ara, een soort papegaai, al bijna vijf jaar. "Ze vliegt altijd in huis rond, maar nu stonden de tuindeur en de voordeur per ongeluk open. Ze ontsnapte door de voordeur. Dat is nog nooit gebeurd."

Haar broertje was op dat moment buiten met vrienden aan het basketballen. "Ik ben samen met hen en mijn vader achter Joy aangerend", vertelt Maartje. "Ze zat eerst op het dak van een woning in de buurt, maar toen een hond begon te blaffen schrok ze en vloog ze verderop naar een park."

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Krijsen

Joy gaat in een boom zitten, maar niemand kan bij haar komen. De brandweer kwam ter plaatse, maar ook zij konden de papegaai niet uit de boom halen. "Ze hebben twee pogingen gedaan om Joy te vangen, maar dat lukte niet. Joy vloog van de ene naar de andere boom."

Uiteindelijk schiet de buurt Maartje te hulp. "Zij hebben me geholpen haar te vangen. Joy zat op de schoorsteen van een appartementencomplex. Via een ladder kon ik op het dak klimmen, haar vangen en in een doos stoppen." Dat gaat niet zonder slag of stoot. "Joy krijste het uit omdat ze zo moe was."

De papegaai was zelf behoorlijk in paniek van haar eigen vluchtpoging. "Het werd al donker, dus dan wordt haar zicht minder. Ze was vrij gestrest." Eenmaal thuis bedaart Joy weer. "Ik haalde haar uit de doos en toen ze mij zag werd ze gelijk rustig."

Joy zit op zondag nog lekker in haar kooi zodat ze even bij kan komen van haar avontuur. "Ze heeft allerlei krassen in haar gezicht door de takken. We kijken of we daar nog iets mee moeten doen." Joys maatje Rico, de tweede papegaai van Maartje, moet ook bijkomen. "Hij was er ook zenuwachtig van gister. Ze gingen elkaar ook roepen."

Om de behulpzame buren te bedanken, brengt Maartje zondag wat lekkers en bloemen rond. "Ze hebben mij zo goed geholpen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.