Terug

Volg Hart van Nederland

Opnieuw moederkat en kittens gedumpt in de regen: 'Ons hart huilt'

Dieren

24 mei 2024, 12:01

Medewerkers van Dierenambulance Maasland hebben geen goed woord over voor de persoon die het over hun hart verkreeg om een moederkat samen met haar kittens in de regen te dumpen. "Ons hart huilt voor deze wreedheid", schrijven ze op Facebook.

Helaas worden er vaak katten gedumpt. Een week geleden werden er jonge katjes gevonden en een dag later nog een kat op dezelfde plek, het bleek de moeder te zijn van de kittens. In de video hierboven zie je hoe het toch goed afloopt met het gezinnetje.

"Sorry mamapoes", beginnen ze het bericht. "Je bent een paar weken geleden moeder geworden van een prachtige drieling. Maar je baasje lijkt er niet blij mee te zijn." Ze troffen de katten aan in een kartonnen doos in het gras bij de Wetering in Teeffelen. In de doos liggen lakens en een drinkbakje. De doos en de kittens zijn doorweekt van de regen.

Tekst gaat door onder de foto.

De doos waar de moederkat en haar kittens in gedumpt zijn. Foto: Dierenambulance Maasland

De doos waar de moederkat en haar kittens in gedumpt zijn. Foto: Dierenambulance Maasland

Een lief baasje

"Verstijfd van angst blijven jullie dicht bij elkaar in de kapotte natte doos. Dan is er gelukkig iemand die jullie ontdekt", schrijft de dierenambulance. Ze nemen de dieren mee om ze op te warmen en te eten te geven.

"Sorry mama poes dat er baasjes zijn die dit over hun hart krijgen om te doen. Ons hart huilt voor deze wreedheid." Ze hebben de doodsbange katjes aan de dierenopvang gegeven. Daar zoeken ze een lief baasje, "die jou en je kindjes wel prachtig en lief vinden."

Ze vragen of mensen die iets gezien hebben in de buurt van de plek waar de moederkat en haar kinderen gedumpt zijn het willen melden. Het dumpen van dieren is strafbaar.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.