Terug

Volg Hart van Nederland

ZIEN: Neushoorn geniet van de sneeuw in Safaripark Beekse Bergen

Dieren

20 jan 2023, 18:42

De sneeuw zorgt al de hele dag voor mooie plaatjes en veel plezier. Ook Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek is bedekt met een witte deken. Waar veel mensen kiezen om juist binnen te blijven, gaat de zwarte neushoorn Ebi juist graag op avontuur in de sneeuw.

Het neushoornvrouwtje is helemaal in haar nopjes door de sneeuw. Het zorgt voor een bijzonder gezicht, het exotische dier in het witte landschap. De dieren komen oorspronkelijk uit Afrika, waar normaal geen vlokje sneeuw valt. "Maar Ebi is gewoon in een dierentuin geboren", vertelt Linda Engels van de Beekse Bergen aan Hart van Nederland. "Ze komt uit Tsjechië, dus deze temperaturen is ze zeker wel gewend."

De dieren in de Beekse Bergen mogen zelf bepalen of ze naar buiten gaan met deze winterse omstandigheden. Als de beesten genoeg hebben van de kou en sneeuw, kunnen ze zich terugtrekken in hun warme binnenverblijf. "Alleen de Afrikaanse vogelsoorten blijven echt binnen, de overige dieren mogen het zelf kiezen", vertelt Engels. "Bij gladheid houden we de dieren wel binnen, maar dat is nu niet het geval."

Beeld: Safaripark Beekse Bergen

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.