Terug

Volg Hart van Nederland

Dierenpensions weer vol met feestdagen, ook steeds drukker buiten piekmaanden

Dierenpensions weer vol met feestdagen, ook steeds drukker buiten piekmaanden

Dieren

11 dec 2023, 12:50

De meeste dierenpensions zijn rond de feestdagen volgeboekt. Dat is wel vaker zo in deze tijd van het jaar, maar een woordvoerder van brancheorganisatie Dibevo ziet dat het er ook buiten de piekmaanden steeds drukker is.

Rond de feestdagen brengen veel baasjes hun huisdier naar dierenpensions, omdat ze op vakantie gaan of omdat hun dieren bang zijn voor het harde geluid van vuurwerk. De woordvoerder zegt dat de meeste pensions tijdens de feestdagen nu al volgeboekt zijn, maar in de dagen ervoor is er mogelijk iets meer ruimte. "Als mensen goed zoeken, is er hier en daar nog wel een plekje te vinden", aldus de zegsman.

Voorgaande jaren zaten de dierenpensions ook al snel vol, ondanks een vuurwerkverbod in veel steden en gemeenten:

Ondanks vuurwerkverbod zitten de dierenpensions bomvol
1:52
Ondanks vuurwerkverbod zitten de dierenpensions bomvol

Drukker door coronahuisdieren

Normaal hebben dierenpensions het vooral druk in de zomer, als veel mensen op vakantie zijn, en in december, maar de woordvoerder ziet dat het ook buiten deze piekmaanden steeds vaker druk is. Volgens hem komt dat omdat meer mensen een huisdier hebben sinds corona. Daardoor zijn er ook meer mensen die hun huisdier naar een pension brengen als ze niet thuis zijn.

Ook heeft de woordvoerder het idee dat er meer aandacht is voor dierenwelzijn, helemaal tijdens de feestdagen. Er zijn daardoor meer mensen die op het idee komen om hun huisdier naar een dierenpension te brengen met oud en nieuw.

Afgestoken vuurwerk

De Dierenbescherming laat weten dat voor veel gezelschapsdieren de periode voor oud en nieuw, waarin vaak ook al veel vuurwerk wordt afgestoken, nog vervelender kan zijn dan de jaarwisseling zelf. "Een avond met de jaarwisseling zou, als het echt moet, nog wel te overleven zijn met de juiste voorbereiding", zegt een woordvoerder.

Zo adviseert de Dierenbescherming onder meer om dieren te laten wennen aan de geluiden met cd's of apps, en om ze af te leiden door de gordijnen te sluiten of de televisie of radio aan te zetten.

Waar kan mijn huisdier nu nog terecht?

Wie zijn of haar huisdier nog kwijt wil met de feestdagen, zal nu dus rekening moeten houden met het feit dat pensions vol zitten. "Wij zeggen altijd: boek eerst je dierenpension voordat je op vakantie gaat", zegt de woordvoerder van Dibevo tot slot.

Op deze website kunnen baasjes in de Dierenpensionwijzer zien waar ze met hun huisdier nog terechtkunnen.

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.