Terug

Volg Hart van Nederland

Nederland gaat los op nieuwe huisgenoot Hugo de Jonge: 'Hoop dat 'ie je schoenen opvreet'

Nederland gaat los op nieuwe huisgenoot Hugo de Jonge: 'Hoop dat 'ie je schoenen opvreet'

Dieren

25 apr 2022, 11:06

De nieuwe huisgenoot van minister Hugo de Jonge van Wonen maakt de tongen los op het internet. Vol trots maakte De Jonge de gezinsuitbreiding met golden retriever-pup Bruno dit weekend wereldkundig met een mierzoet kiekje. Heel Nederland ligt sindsdien in katzwijm.

De naam 'Bruno' doet bij menig volger een belletje rinkelen: de voorganger van De Jonge als minister van Volksgezondheid heette namelijk Bruno Bruins. Hij trad aan het begin van de coronacrisis om gezondheidsredenen terug en keerde niet meer terug in de politiek. De Jonge werd vervolgens aangesteld als zijn vervanger om Nederland door de pandemie te loodsen. Veel mensen denken dan ook dat de jonge hond is vernoemd naar de oud-minister.

Bruno Bruins

"Vernoemd naar Bruno Bruins", vraagt Gera zich hardop af, waarop Annet reageert: "Daar moest ik ook meteen aan denken." Dave vindt Bruno een "mooie naam", zo schrijft hij onder de foto op Facebook. "Een beetje met de gedachte aan uw voorganger Bruno Bruins op volksgezondheid in de hevige strijd die u moest overnemen? Zou een mooie gedachte zijn."

En hoe lief honden ook zijn, ze hebben allemaal weleens hun streken. Zéker pups die nog veel moeten leren. De Jonge krijgt van zijn volgers dan ook het advies om zijn kenmerkende schoenen goed op te bergen, zodat ze niet ten prooi vallen aan de speelse hond. Toch lijkt niet iedereen even gecharmeerd van de vaak felgekleurde schoenen van de woonminister, zo valt op te maken uit de reacties onder de foto op Insta: "Hoop dat hij je schoenen opvreet."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.