Terug

Volg Hart van Nederland

Nandoe van hoogbejaarde eigenaren na weken ronddwalen eindelijk gevangen

Dieren

10 apr 2024, 22:35

De enorme vogel die de afgelopen weken rondliep in de omgeving van het Groningse Marum is eindelijk gevangen. Dat laat kenner Victor Duurland, die de nandoe samen met een boer ving, aan Hart van Nederland weten. Als hobbyist houdt hij emoes, nandoes en struisvogels op een groot stuk land bij zijn huis. Daar mag hij nu deze nandoe aan toevoegen.

De politie in het Groningse Westerkwartier deed maandag een bijzondere oproep via sociale media: wie is zijn nandoe kwijt? De grote vogel liep al enkele weken op zijn dooie akkertje rond in de omgeving van Marum, maar van het baasje ontbrak ieder spoor.

Bewoners die het dier voor hun huis langs zagen lopen, belden de politie. Die zijn toen gaan zoeken naar het baasje. Uiteindelijk schakelde de politie de hulp in van Victor Duurland. Hij ving de vogel samen met een boer.

Eigenaren

"Uiteindelijk viel het wel mee hoe moeilijk het was om de nandoe te vangen", blikt Victor terug. "We hebben het dier gelokt naar de kar. Ik heb achter de nandoe aangelopen, wat erg belangrijk is want die kan alleen vooruit schoppen", legt hij uit.

Wekenlang was het onduidelijk van wie de enorme vogel was. Dat mysterie is opgelost. "Het beest is van een stel heren van 86 jaar oud. Zij waren niet in staat om de nandoe te vangen en wilden hem eigenlijk ook niet meer", zegt Victor. Daarom mag hij als gelukkige vinder het dier houden, waarmee de nandoe tussen zijn andere dieren terecht zal komen.

Dit worden de nieuwe vrienden van de nandoe:

Open hek

Hoe de nandoe op zijn avontuur buitenshuis kon gaan, is nog onduidelijk. Volgens de oud-eigenaar van het dier heeft iemand het hek open gelaten.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.