Terug

Volg Hart van Nederland

Moedereend doodgereden, kuikens blijven achter

Dieren

28 mrt 2024, 13:24

De lente is in volle gang en dat betekent dat bloemetjes opbloeien en dieren weer jongen krijgen. Voor een kersverse moedereend in Maassluis kwam het ouderschap echter abrupt tot een einde. Het arme dier werd woensdagochtend aangereden en overleed ter plekke. Haar twaalf kuikens bleven eenzaam achter in het gras.

Het incident gebeurde woensdagochtend op de Rozenlaan in de Zuid-Hollande stad. "Helaas werd de kersverse moeder aangereden en is daarbij overleden", schrijft Dierenambulance West Nederland op Facebook. "Gelukkig konden haar twaalf kleintjes wel gered worden."

Kuikens opgevangen

De eendenkuikens werden moederziel alleen aangetroffen in het gras naast de weg. Medewerkers van de dierenambulance hebben de baby-eendjes meegenomen en naar een gespecialiseerde opvang in Hoek van Holland gebracht.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.