Terug

Volg Hart van Nederland

Meeste dierenpensions zitten vol rond kerst en oud en nieuw

Dieren

20 dec 2022, 16:44

De meeste dierenpensions zitten vol voor de periode rond kerst en oud en nieuw, zegt brancheorganisatie Dibevo. "Alleen als je goed zoekt, kun je ergens nog een plekje vinden", aldus een woordvoerder. Dierenpensions zijn logeeradressen voor huisdieren.

Mensen brengen hun huisdieren in die periode naar een pension omdat ze op vakantie gaan of omdat de dieren bang zijn voor vuurwerk. "Mensen kunnen nu weer vrijer reizen", zegt de woordvoerder, doelend op de coronaregels die de afgelopen jaren golden. Of het dit jaar drukker is dan de voorgaande coronajaren, is niet bekend. Volgens de woordvoerder is het elk jaar rond deze tijd erg druk bij dierenpensions.

'Veel nee' verkopen

Dierenpension de Knotwilg in 's-Heer Arendskerke (Zeeland) heeft het "erg druk", zegt een woordvoerder. Het pension zit zoals elk jaar al vol rond kerst en oud en nieuw. Het is nu niet drukker dan in diezelfde periode in eerdere jaren. Wel was heel 2022 een drukker jaar. "Waarschijnlijk omdat mensen na corona weer op vakantie wilden."

Zo'n twee maanden terug was dierenpension Onder de Boompjes in Harmelen (Utrecht) al volgeboekt voor kerst en oud en nieuw. De afgelopen tijd moest het pension "veel nee" verkopen, zegt een woordvoerder. Zowel dieren wier baasjes op vakantie zijn als dieren die bang zijn voor vuurwerk logeren daar rond oud en nieuw. Het pension vangt honden, katten en knaagdieren op.

Chipregistratie checken

De Dierenbescherming raadt mensen aan te checken of de chip van hun hond of kat goed geregistreerd staat. Zo zijn dieren die bijvoorbeeld door stress met oud en nieuw weglopen terug te vinden. Een dierenarts kan dit nakijken.

ANP

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.