Terug

Volg Hart van Nederland

Leeuwin Tia overleden na gevecht in dierentuin Wildlands

Leeuwin Tia overleden na gevecht in dierentuin Wildlands

Dieren

26 sep 2022, 15:33

Triest nieuws uit Wildlands Adventure Zoo in Emmen. Leeuwin Tia uit de dierentuin is na een gevecht met een leeuw overleden. In de nacht van zaterdag op zondag ging het mis, waarom is volgens de dierentuin niet te zeggen. Ze is 16 jaar geworden.

Een sectie door de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht wees een gevecht als doodsoorzaak aan. Bezoekers van het park hebben niets van het incident meegekregen, aldus de dierentuin.

De dierentuin schrijft op haar website dat de leeuwengroep van het dierenpark middenin het introductieproces van een nieuw mannetje zit. Deze 12-jarige leeuw, genaamd Jafar, kwam begin vorige maand vanuit Frankrijk aan in Emmen. Stap voor stap is hij bij de leeuwinnen geïntroduceerd.

Wrijving

"Zo'n kennismakingstijd kan bij deze roofdieren erg lang duren en is zeker niet zonder risico's. Belangrijk is namelijk dat een nieuwe man zijn leiderschap opeist, wat bij leeuwen altijd met de nodige schermutselingen gepaard gaat", schrijft Wildlands.

Volgens het dierenpark behoorde leeuwin Tia tot de hoogste rang bij de dames. Tussen Tia en Jafar zagen dierverzorgers soms nog wrijving, aldus het dierenpark.

Beeld: Wildlands Adventure Zoo

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.