Terug

Volg Hart van Nederland

Lammetje mag voor het eerst de heide op, maar wordt doodgebeten door hond

Dieren

12 apr 2024, 15:55

De lente is aangebroken en dat betekent dat de pasgeboren lammetjes hun eerste stapjes buiten mogen zetten. Normaal een vrolijk moment, maar het werd een schaapje donderdag fataal toen een loslopende hond haar te pakken kreeg.

Het lammetje ging voor het eerst met haar herder mee de heide op in natuurgebied de Loonse en Drunense Duinen, schrijft een beheerder van Natuurmonumenten op Facebook. "Een loslopende hond stormde vanaf de loslooproute bij de Roestelberg de heide op en verwondde het lam zeer ernstig."

Het verwondde dier heeft de aanval niet overleefd. "Daarom roepen wij iederen op: 'Houd je hond aan de lijn!' of blijf op een loslooproute of losloopgebied. Laat je hond niet door de heide rennen en blijf zelf ook op de paden."

Natuurmonumenten verzoekt hondenbezitters dit niet alleen vanwege de lammetjes, maar ook voor de andere dieren die op de heide aanwezig zijn. "Heidevogels die op hun grondnesten broeden en andere dieren worden dan zo min mogelijk verstoord."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.