Terug

Volg Hart van Nederland

Reddende vuilnisman wil verwaarloosde kitten uit vuilniswagen zelf opvangen

Reddende vuilnisman wil verwaarloosde kitten uit vuilniswagen zelf opvangen

Dieren

10 jan 2023, 17:21

Het gaat naar omstandigheden goed met het katje dat maandag uit een vuilniswagen werd gered. "Het beestje is nog erg onder de indruk, maar de verwachting is dat het echt wel goed gaat komen", vertelt Sandra van Rooij van Dierenopvang Maasland in Oss. De vuilnisman die het katje heeft gevonden, wil deze graag zelf in huis nemen als het dier is aangesterkt.

Dat het katje nog leeft, is volgens Van Rooij een kwestie van heel veel geluk. "Hij lag al in de vuilniswagen en de pers begon al te draaien toen de vuilnisman wat geluid hoorde en op de noodknop drukte." Het jonge dier, naar schatting zo'n vier of vijf maanden oud, moet de komende tijd nog aansterken in de opvang. Het is nu vooral nog heel bang en wil niet zelfstandig eten.

Herstel

Over het fysieke herstel maakt Van Rooij zich weinig zorgen. "Het is vooral de vraag of het mentaal goed verbetert. Is het gewoon een bang katje, wat tijd nodig heeft, of blijft het sociaal ook sterk achter?" De toekomst ziet er hoe dan ook hoopvol uit voor het beestje. De vuilnisman neemt de kitten graag in huis, en anders kiezen ze een opvangplek waar ze goed kunnen omgaan met katjes die sociaal minder ontwikkeld zijn.

"Tijdens het voeren kunnen we het beestje in ieder geval al aaien, dat is een grote stap." Dinsdagochtend was de kitten volgens De Rooij nog erg aan het blazen, om je weg te jagen. "Dat is nu al een stuk minder, dus er zit vooruitgang in. Maar het is nog wel een vies en bang katje, we willen het arme dier nog niet plagen met een wasbeurt."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.