Terug

Volg Hart van Nederland

Katten, honden of vissen? Dit zijn de populairste huisdieren van Nederland

Dieren

14 dec 2023, 11:59

In de huiselijke sferen van Nederland is het een grote beestenboel. Uit representatief onderzoek onder het Hart van Nederland-panel blijkt dat maar liefst 62 procent van de respondenten een dierbare vriend op vier poten, met vinnen, of vleugels heeft. Lees hier of jouw huisdier bij anderen net zo geliefd is als bij jou!

De kat staat aan kop van deze dierenparade. 32 procent van de huishoudens heeft een of meer van deze poezelige beestjes thuis rondhangen. Daarmee verslaan zijn de trouwe honden, die een respectabele 27 procent behalen.

De wereld onder water is ook goed vertegenwoordigd, met 8 procent van de mensen die kiezen voor aquarium- of vijvervissen. Konijnen vrolijken 5 procent van de huishoudens.

4 procent van de huishoudens hebben een of meer boerderijdieren zoals paarden, koeien, geiten of lama's. En ook kippen lopen rond bij nog eens 2 procent van de huishoudens.

Bekijk hier de 10 populairste soorten huisdieren:

  1. Kat: 31,5 procent

  2. Hond: 27,4 procent

  3. Vissen, zoals guppies, goudvissen maar ook vijvervissen: 7,9 procent

  4. Konijnen: 4,7 procent

  5. Boerderijdieren zoals paarden, koeien, varkens, geiten, schapen, ezels en lama's: 4,4 procent

  6. Vogels zoals parkieten, papegaaien, kanaries en duiven: 4,2 procent

  7. Knaagdieren zoals muizen, ratten, cavia's of hamsters: 2,7 procent

  8. Kippen: 2,4 procent

  9. Reptielen zoals hagedissen, leguanen, slangen en schildpadden: 1,1 procent

  10. Amfibieën zoals salamanders en kikkers: 0,6 procent

Ook je mening geven?

Word lid van het Hart van Nederland-panel! Kijk hier voor alle informatie over het panel en meld je net als 40.000 andere mensen aan voor de onderzoeken!

Per onderzoek wordt een voor de Nederlandse bevolking representatief deel van het panel uitgenodigd. De laatste onderzoeken bekijk je hier.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.