Terug

Volg Hart van Nederland

Kat vergiftigd en gedumpt in Venlo, baasje Bianca doet oproep om hulp

Dieren

1 juni 2024, 20:22

De dierenambulance in Venlo heeft zaterdag een kat aangetroffen die waarschijnlijk is vergiftigd. Het dier lag tussen de afvalzakken bij een ondergrondse container en is met spoed naar een dierenziekenhuis gebracht. Bianca zag op gedeelde foto's op Facebook direct dat het haar kat Kitty was. "Ik ben heel erg geschrokken."

De situatie van de kat was erbarmelijk. "De kat lag te stuiptrekken en er lag een blikje tonijn bij", vertelt de woordvoerder van de dierenambulance tegen Hart van Nederland. Het blikje was leeg en de tonijn lag op de grond verspreid. "Het dier was niet stabiel, de ademhaling was aan het schokken."

Baasje Bianca zag op foto's verspreid door de dierenambulance meteen dat het om haar kat Kitty ging. Voor nu is het nog wel spannend of haar huisdier het zal overleven. "Ze ligt in een soort couveuse en wordt in slaap gehouden", vertelt Bianca aan Hart van Nederland. Zondag krijgt ze een update van de dierenarts. "Ze vroegen wat ik ermee wilden doen. Maar ik wil er alles aan doen dat ze het overleeft."

Doneeractie

Wie een huisdier heeft, weet dat daar een flink prijskaartje aan kan hangen. En dat kan wel een probleem worden voor Bianca. "Ik leef van een bijstandsuitkering, dus ik heb het geld niet om mijn kat te laten behandelen", vertelt ze. Daarom is ze een doneeractie begonnen voor het behandelen van haar viervoeter.

Of haar beestje daadwerkelijk is vergiftigd, is ook voor Bianca nog de vraag. Maar als het bewust is gedaan, vindt ze dat wel belachelijk. "Triest als mensen dat doen."

Kitty in betere tijden. Beeld: Bianca

Kitty in betere tijden. Beeld: Bianca

Bewegende oortjes

Helaas komen dit soort incidenten vaker voor, zegt de woordvoerder. "Of iemand heeft het blikje daar neergelegd, of het was al open. Maar een kat kan niet zelf zo’n blikje openmaken." Kitty wordt dus nog in slaap gehouden, Bianca blijft hoopvol. "Toen ik haar aaide reageerde ze wel, haar oortjes begonnen te bewegen."

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.