Terug

Volg Hart van Nederland

Kat op het nippertje uit vuilniswagen gered: 'We hoorden ineens iets achterin de wagen'

Kat op het nippertje uit vuilniswagen gered: 'We hoorden ineens iets achterin de wagen'

Dieren

9 jan 2023, 16:26

Een kat in Oss heeft maandagochtend veel geluk gehad. Het beestje zat in een van de containers die twee vuilnismannen net hadden geleegd in hun wagen, maar ze ontdekten hem net voor de wagen geleegd werd.

"De werkweek begint vroeg voor de vuilnismannen van Oss", schrijft de Dierenopvang Maasland op Facebook. "Bij de Oostwal hebben ze containers geleegd. Een van de mannen hoort iets achterin de wagen. Als hij gaat kijken, ontdekt hij een kat."

Vies luchtje

De mannen rijden direct naar de gemeentewerf en bellen daar de dierenopvang, die er als de kippen bij zijn om de kat te bevrijden. De kat is bij de dierenarts nagekeken en maakt het goed, volgens de opvang.

"Buiten het feit dat er een vies luchtje aan hangt is de kat onderkoeld. Geadviseerd wordt om het dier voeding te geven en om de kat op te warmen en daarna te wassen." Ze weten nog niet wat het geslacht is van de kat, maar wel dat het dier niet gechipt is. "Het kan zomaar een zwervertje zijn op zoek naar eten."

De kat mag nu eerst even bijkomen van het avontuur.

Beeld: Dierenopvang Maasland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.