Terug

Volg Hart van Nederland

Kunnen kamelen in traditionele Driekoningen-intocht Den Bosch nog wel?

Dieren

8 jan 2023, 23:23

Om een kameel tegen het lijf te lopen, moet je in de woestijn zijn, zou je denken. Maar niets is minder waar, zondag lopen ze ook gewoon door de straten van Den Bosch. Tot groot plezier van veel bezoekers, maar als het aan de Partij voor de Dieren ligt is het de laatste keer.

In de Brabantse hoofdstad vieren ze pas deze zondag Driekoningen, mét levensechte kamelen en andere dieren. De intocht is er al sinds 1930 en ieder jaar kijken alle kinderen hun ogen weer uit. En dit jaar doet ook de Partij voor de Dieren dat, alleen dan om een andere reden.

Volgens gemeenteraadslid Eileen Samshuijzen (Partij voor de Dieren) is Driekoningen namelijk een "angstige en stressvolle ervaring’, niet alleen voor de kamelen maar ook voor de schapen en andere dieren. "Het zijn dieren die er niet op gemaakt zijn om in een drukke stad te lopen, met allemaal mensen om zich heen", zegt ze voor de camera van Hart van Nederland.

Goede zorg

De eigenaren van de dieren geven aan de PvdD normaal gesproken een warm hart toe te dragen, maar zeggen de denkwijze over de kamelen niet te kunnen volgen. Wel stoppen ze binnenkort met het uitlenen van de gebochelde zoogdieren, juist omdat de publieke opinie zich steeds meer tegen deze manier van gebruik van dieren keert.

De organisatie van de optocht zorgt naar eigen zeggen goed voor hun dieren en snapt niet waarom de PvdD niet eerst contact met hen heeft opgenomen over de kwestie. Robert van Straaten: "Als je onderscheid wil maken als politieke partij, moet je dat niet doen over de rug van een kinderfeest. Ik vind het jammer, op deze manier."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.