Terug

Volg Hart van Nederland

Hyena ontsnapt uit buitenverblijf van Safaripark Beekse Bergen

Dieren

18 jan 2023, 17:55

Een hyena in Safaripark Beekse Bergen is woensdagmiddag ontsnapt uit haar verblijf. Doordat een tak op het hekwerk terecht kwam, zakte het hek iets in. Het vrouwtje greep haar kans en sprong eroverheen.

Een woordvoerder van moederbedrijf Libéma laat aan Hart van Nederland weten dat er geen reden was voor stress: "De hyena kwam rond 14.00 uur terecht bij een dienstterrein achter de schermen. Zij kwam niet in de buurt van de bezoekers. Er is nooit paniek geweest en de bezoekers zijn niet in gevaar geweest. We hadden de situatie onder controle."

Verdoven

"Het gaat om een volwassen hyena. We hebben de procedure gevolgd die elke dierentuin heeft voor een ontsnapt roofdier. De bezoekers zijn naar binnenlocaties gebracht en opgevangen in onze restaurants. Toen de hyena was verdoofd en weer terug in haar nachtverblijf was, mochten de bezoekers weer naar buiten", vertelt de persvoorlichter.

Het buitenverblijf waar het misging, is afgesloten. Het hek moet namelijk gerepareerd worden. Zowel de bezoekers als de hyena maken het goed. Het roofdier is niet gewond geraakt.

Vaker mis

Woensdagmiddag verliep alles uiteindelijk veilig en zonder paniek maar in het verleden ging het een paar keer goed mis bij het safaripark, waaronder vorig jaar september. Een 17-jarige jongen uit Duitsland belandde in het ziekenhuis nadat hij was gebeten door een jachtluipaard.

Na dit incident liet de woordvoerder weten dat Beekse Bergen veilig is zolang iedereen zich aan de regels houdt. Toch heeft het dierenpark gekeken hoe ze Beekse Bergen veiliger konden maken. Er zijn een aantal aanpassingen geweest op de route waar het vorig jaar misging. Ook na de ontsnapping van de hyena gaat het park evalueren of er nieuwe maatregelen nodig zijn.

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.