Terug

Volg Hart van Nederland

Hubertus is dood en opgegeten, maar zijn kop is nu op deze plek vereeuwigd

Dieren

28 dec 2022, 22:30

Het geliefdste edelhert van Nationaal Park De Hoge Veluwe is weer te bewonderen voor alle dierenliefhebbers, maar helaas niet levend. Zijn kop en geweistangen hangen sinds kort in het Museonder. Vorig jaar raakte hij zwaargewond tijdens de bronst en werd hij uiteindelijk uit zijn lijden verlost. Hij overleed op tienjarige leeftijd.

In 2020 raakte hij al aan één oog blind na een gevecht. Dit werd hem tijdens de bronst in 2021 fataal. Hij zag hierdoor een concurrent niet en hij werd vol geraakt. Vanwege de zware verwondingen werd hij door het nationale park uit zijn lijden verlost.

Het vlees van Hubertus werd in het restaurant van De Hoge Veluwe geserveerd. Dit klinkt misschien cru maar dit gebeurt vaker bij het park. Op deze manier heeft het vlees van een dier nog een doel.

Groot gemis

De dood van Hubertus is nog steeds een groot gemis voor het park en de fans. Het was het bekendste hert van de Hoge Veluwe. Het dier was namelijk net als zijn moeder niet zo schuw voor mensen en was een prachtig hert door zijn grootte en zijn mooie gewei. Een Brabantse fan liet zelfs een tattoo zeten van het hert.

Bovenstaande reportage was in september 2021 te zien bij Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.