Terug

Volg Hart van Nederland

House of Animals wil met kort geding honden weghalen bij 'horrorfokker' Eersel

Dieren

2 jan 2023, 10:10

Maandag dient een kort geding dat door dierenwelzijnsorganisatie House of Animals is aangespannen tegen de NVWA. House of Animals wil dat de voedsel- en warenautoriteit harder optreedt tegen een malafide hondenfokker in Eersel en eist dat alle 500 dieren van Hondencentrum Kwispel Enzo in beslag worden genomen.

Na jarenlange misstanden deed de NVWA afgelopen november weer een inval bij de fokker. Dertig honden werden tijdens de inval in beslag genomen. Karen Soeters van House of Animals noemt het "onbegrijpelijk" dat er toen niet meer honden in beslag zijn genomen. "Die dieren worden daar structureel verwaarloosd en mishandeld, ze moeten daar weg", zegt ze tegen Hart van Nederland.

Dierenmishandeling

Eerder vertelde een oud medewerker aan Hart van Nederland over de mishandelingen die dagelijks bij de fokker plaatsvinden. Honden die ingespoten worden met vloeibaar rattengif, moederhonden die hun eigen pups opeten en puppy's die op de koude grond dood liggen te gaan. Het zijn slechts enkele praktijken waar de fokker uit Eersel van wordt beschuldigd. De fokker zelf zegt alleen te stoppen als hij een goede prijs kan krijgen voor zijn honden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.