Terug

Volg Hart van Nederland

Hondje doodgebeten op parkeerplaats in Enkhuizen, baasje van bijtende hond spoorloos

Hondje doodgebeten op parkeerplaats in Enkhuizen, baasje van bijtende hond spoorloos

Dieren

15 mrt 2022, 11:29

Een Yorkshire Terriër is maandagmiddag overleden nadat het hondje op de parkeerplaats van een supermarkt in Enkhuizen werd gebeten door een grotere hond. Het baasje van de bijthond ging er na het incident vandoor en is sindsdien spoorloos.

Het incident gebeurde rond 16:40 uur op de parkeerplaats van Aldi aan het Rode Paard in Enkhuizen. Een grote, zwarte hond, die niet is aangelijnd, valt het hondje uit het niets aan. De Yorkshire Terriër werd zo hard gebeten dat hulp niet meer mocht baten. Het hondje overleed ter plekke aan haar verwondingen. NH Nieuws deelt een hartverscheurende foto van het dode dier.

Signalement baasje

Het baasje van de bijtende hond is na het incident weggelopen zonder zijn gegevens achter te laten. De politie is nog op zoek naar de eigenaar van de hond en heeft een signalement verspreid.

Het gaat om een witte man van ongeveer 35 jaar oud. De man is ongeveer 1 meter 80 groot, heeft een gezet postuur, kort zwart haar en een zwarte baard. Hij sprak Nederlands met een accent en droeg een zwart trainingspak met witte strepen.

Getuigen die iets hebben gezien of meer informatie hebben worden opgeroepen zich te melden bij de politie.

Beeld ter illustratie

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.