Terug

Volg Hart van Nederland

Honden na knallende nieuwjaarsnacht weer opgelucht naar buiten

Dieren

1 jan 2023, 11:50

Voor mensen met bange huisdieren was het op nieuwjaarsochtend groot feest, ze konden namelijk de straat weer op. En dat kon na al dat geknal tijdens de jaarwisseling, ook weer zonder zorgen. "Ze is gisteren even buiten geweest maar toen kwam ze met haar staart tussen de poten weer binnen", zegt een vrouw die haar viervoeter weer aan het uitlaten is.

Het was voor de meeste huisdieren weer even doorbijten tijdens de jaarwisseling. Door al het vuurwerkgeweld kruipen de meeste honden en katten van angst onder de bank of bij hun baasje op schoot. Even snel naar buiten voor een kleine of grote boodschap zit er vaak niet in. "Voor de honden is het een rampenplan, daar komt het eigenlijk op neer", zegt een baasje dat zondagochtend eindelijk weer met de honden naar buiten kan tegen Hart van Nederland.

Een andere hondeneigenaar beaamt dat: "Na 00.00 uur kroop ze wel even gauw in haar mandje en toen wilde ze niet meer naar buiten."

Toch zijn er ook honden die niet bang te krijgen zijn, zelfs niet door vuurwerk: "Jackson is wel een bijzonder hondje want elke keer als er knallen in de straat waren, dan rent hij naar de bank om te kijken wat er aan de hand is. Nee, hij is niet bang voor vuurwerk", zegt zijn baas.

Vuurwerkverbod

Een landelijk vuurwerkverbod vanwege huisdieren? Dat hoeft van de baasjes niet: "Niet vanwege de hond maar meer vanwege de schade, rellen en medische ellende die eruit voortkomt". Voor de ander blijft vuurwerk toch ook gewoon heel mooi: "Wij hebben bij ons op het dakterras wel enorm genoten van het siervuurwerk. Persoonlijk, als ik kijk naar wat we gezien hebben gisternacht, was het wel genieten met alle vrienden".

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.