Terug

Volg Hart van Nederland

Hond Scott vergiftigd door mensenpoep met THC en cocaïne

Hond Scott vergiftigd door mensenpoep met THC en cocaïne

Dieren

22 apr 2022, 16:46

Hond Scott liep met zijn baasje een rondje door Helmond toen hij midden op het pad een traktatie zag liggen: mensenpoep. Scott at ervan en lag een paar uur later in het ziekenhuis. Wat bleek: in de poep zaten THC en cocaïne. Een dodelijke combinatie voor honden.

Dat schrijft Dierenkliniek Lieshout op Facebook. Het baasje van Scott zag een paar uur na de wandeling pas dat er iets helemaal mis was. Hij wilde alleen nog maar liggen, was nergens enthousiast over. Ze bracht hem vervolgens naar de dierenkliniek. "Hij liep alsof hij dronken was. En keek vreemd. Zat rechtop met zo'n wiebelhoofd", zegt de kliniek.

Poepen in de bosjes

Uit onderzoek bleek dat er THC, de werkende stof in wiet, en cocaïne in de menselijke ontlasting zat. Scott werd meteen doorverwezen naar het Evidensia Dierenziekenhuis in Geldrop. "We hebben hem laten braken en een kuur gegeven met Norit. Het gaat inmiddels weer goed met hem. Hij was de volgende dag nog wat slaperig maar het ging met het uur beter met hem", zegt een woordvoerder van het ziekenhuis.

Scott is zeker niet de enige hond die dit meemaakt. "We zien bijna elke maand wel zo'n geval als Scott. Soms zelfs elke week, als het bijvoorbeeld lekkerder weer is. Mensen zijn dan meer buiten en dan ligt er ook meer mensenpoep in de natuur. Iemand die bijvoorbeeld gaat vissen, een jointje rookt en in de bosjes poept."

Herken de symptomen

Opletten dus. Maar hoe weet je of het foute boel is met jouw hond? "Het advies is altijd: zie je dat je hond iets heeft opgegeten? Ga altijd naar de dierenarts. Ook als je niet weet wat het is. Dan kunnen ze het dier laten braken en is eigenlijk altijd alles er meteen uit", zegt een woordvoerder van het Evidensia.

Heb je niet gezien dat hond iets eet? Dan merk je het vanzelf. "Ze gaan heel raar uit hun ogen kijken, want ze hallucineren. Daarom worden ze ook heel erg bang. Ze worden juist heel stil of juist agressief. Daarna zie je het ook lichamelijk: ze lopen alsof ze dronken zijn, daarna gaan ze ook trillen of heel heftig schudden. Soms leidt het zelfs tot een epileptische aanval."

Foto: Dierenkliniek Lieshout op Facebook

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.