Terug

Volg Hart van Nederland

Hoe kwam wolf voorbij afrastering? 'Ik denk niet dat ik verder kan met schapen houden'

Dieren

26 mrt 2023, 19:57

De wolf die de afgelopen nachten 21 schapen doodde op de Renkumse Heide wist dat te doen terwijl het veld omheind was. Een van de eigenaren van de getroffen schaapskudde vertelt aan Hart van Nederland dat zestien dieren direct gedood werden. De anderen vond hij zwaargewond in het gras.

'Het was een ware slachting" , vertelt de schapenhouder. De overige schapen waren flink overstuur. Het weiland is omheind, maar toch wist de wolf bij de schapen te komen. Dat verbaast de schapenhouder niet: "Mijn hond weet er ook overheen te springen en een wolf is nog veel groter."

Als blijkt dat de wolf inderdaad achter de aanval zat, dan kunnen eigenaren een schadevergoeding aanvragen. Maar na een vierde wolvenaanval ziet de schapenhouder het niet meer zitten. "Ik wil schapen blijven houden, maar zo kan ik niet verder."

Dat de dader een wolf is moet nog officieel worden vastgesteld door een expert van BIJ12, de organisatie die onder meer wolvenschade voor de provincies afhandelt. Dat gebeurt door DNA-afname.

De schapenhouder vertelt over het drama van de afgelopen dagen:

Hoe kwam wolf door afrastering?
2:23
Hoe kwam wolf door afrastering?

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.