Terug

Volg Hart van Nederland

Hertje sterft gruwelijke dood na inslikken pedaalemmerrol: 'Dit had voorkomen kunnen worden'

Hertje sterft gruwelijke dood na inslikken pedaalemmerrol: 'Dit had voorkomen kunnen worden'

Dieren

6 juli 2022, 12:04

Een hertje in Helmond is zondagavond een gruwelijke dood gestoven. Het dier had ruim een meter aan plastic pedaalemmerzakjes ingeslikt. In paniek rende het beest tegen een hek en brak daarbij zijn snuit en nek. Het hertje moest uiteindelijk ingeslapen worden.

Het was zondagavond schrikken voor de beheerders van het hertenkamp in het Helmondse Hortensiapark. Rond 22.00 uur kregen zij van voorbijgangers de melding binnen over het hertje. De medewerkers spoedden zich daarop naar het gewonde dier. Het beest was in blinde paniek zo hard tegen het hek gerend, dat het metaal helemaal verbogen was.

Het hertje had zijn snuit en nek gebroken en was er erg slecht aan toe. Ook stak het ingeslikte plastic nog uit zijn bek. In overleg met de dierenarts werd uiteindelijk besloten om hem uit zijn lijden te verlossen en een spuitje te geven. De andere dieren in het hertenkamp bleven ongedeerd.

'Zakjes zijn hier niet ingewaaid'

Voorzitter Maarten Koolen van Dierenparken Helmond denkt dat het om "uit de hand gelopen baldadigheid" ging. "Deze zakjes zijn hier niet ingewaaid", zegt hij tegen Hart van Nederland. Toch denkt hij niet dat de vervuiler kwade bedoelingen had. "Ik kan me niet voorstellen dat iemand opzettelijk een hert wil doden."

Extra wrang is dat de informatiebordjes over het gevaar van plastic nèt waren verruild voor informatiebordjes over welk voedsel hertjes niet mogen. "Maar dat had niet het verschil gemaakt", denkt Koolen. De voorzitter roept bezoekers daarom nog een keer op om extra alert te zijn op rondslingerend plastic in het bos.

De dood van het hertje valt de medewerkers van Dierenparken Helmond zwaar. "Onze dieren zijn voor ons, onze verzorgers, vrijwilligers en publiek net als onze kinderen", schrijven ze in een bericht op Facebook. "Een dier verliezen is nooit leuk, zeker niet als het voorkomen had kunnen worden."

Beeld: Dierenparken Helmond

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.