Terug

Volg Hart van Nederland

Heldhaftige Nico redt uiltje uit zijn brandende kachel

Dieren

14 dec 2022, 20:11

Nico van Tetrode uit Beesd heeft woensdag een kleine heldendaad verricht. Hij redde namelijk een steenuiltje uit zijn brandende kachel. Zijn dochter zag iets bewegen en zonder aarzelen trok Nico de kachel open. En alsof hij nooit anders had gedaan, haalde hij het hulpeloze vogeltje weg bij de vuurzee.

Op deze koude woensdag denkt Nico even lekker op te warmen bij de kachel. Maar dat moment wordt al snel verstoord als zijn dochter iets in de kachel ziet bewegen. "Ik wist niet precies wat het was, maar ik dacht: straks hebben we gebraden kip en dat willen we niet", vertelt hij tegen Hart van Nederland.

Hij pakt snel een doek, duwt wat brandende blokken opzij en brengt het uiltje in veiligheid. "Het doek was meer om mezelf te beschermen, vogels pikken natuurlijk". Met de behendigheid van Nico en een beetje geluk, vliegt het doek niet in brand.

Verbrand snaveltje

Nico heeft de uil nagekeken en de verwondingen vielen gelukkig mee. Zijn snaveltje was een beetje verbrand en er waren wat veren verschroeid. Dat belemmerde het uiltje niet om zijn vleugels uit te slaan, want hij vloog alweer snel de wijde wereld in. Maar ver weg is het diertje niet; Nico hoort hem af en toe nog roepen, dus hij vermoedt dat de vogel uit de buurt komt.

De steenuil is waarschijnlijk via de schoorsteen naar binnen gekomen. "In de zomer zat er een nestje vogels in. Nu heb ik er gelijk een afsluiting op gezet, want dit willen we natuurlijk niet nog een keer", aldus Nico.

Beeld: Nico van Tetrode

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.