Terug

Volg Hart van Nederland

Groot verdriet voor medewerkers Apenheul en jonkie Kiango: gorilla Gyasi overleden

Groot verdriet voor medewerkers Apenheul en jonkie Kiango: gorilla Gyasi overleden

Dieren

13 juli 2022, 14:33

Gorilla Gyasi, die in de Apenheul geboren en getogen is, is overleden. Gyasi is twintig jaar geworden. Haar verzorgers zagen al dat haar gezondheid achteruit ging en de laatste dagen was ze erg ziek. "Ondanks alle zorg van de verzorgers en de dierenarts heeft ze het niet gered", aldus een woordvoerder van de dierentuin woensdag. Een bacteriële infectie werd de gorilla fataal, blijkt uit onderzoek.

Gyasi was de dochter van Apenheul's gorilla-icoon Bongo, en was volgens haar verzorgers een pittige tante waar iedere gorilla rekening mee hield. Ze kreeg in 2011 dochter Tayari en werd in 2020 oma toen Tayari een zoon kreeg. Begin 2021 kreeg Gyasi nakomertje Kiango. Door de dood van Gyasi bestaat de gorillagroep nu uit acht gorilla's, verdeeld over twee groepen op verschillende eilanden.

Andere gorilla's nemen zorg Kiango over

Nu Gyasi is overleden, neemt de rest van de groep naar verwachting de zorg van de anderhalf jaar oude Kiango over. Hij wordt goed in de smiezen gehouden door zijn verzorgers.

Beeld: Apenheul

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.