Terug

Volg Hart van Nederland

Gerwin uit Emst 'spot nevelpanter' in achtertuin: 'Het gromde een keer hard en rende daarna weg'

Gerwin uit Emst 'spot nevelpanter' in achtertuin: 'Het gromde een keer hard en rende daarna weg'

Dieren

1 sep 2022, 12:27

Het zal je maar gebeuren. Nietsvermoedend loopt Gerwin uit het Gelderse dorpje Emst een rondje om zijn huis als hij plotseling een vreemd wild dier door de bosjes ziet schrijnen. Vermoedelijk een wilde katachtige, maar waar het dier vandaan komt is een raadsel. "Het beest gromde een keer hard en rende daarna weg."

Een herdershond. Dat was het eerste wat Gerwin dacht toen hij het dier in de bosjes zag zitten. De inwoners van Emst zijn wel wat gewend op het gebied van wilde dieren. Op de Veluwe worden geregeld vossen en zelfs wolven gespot.

Maar dit keer was het niet zomaar een dier, ontdekte Gerwin. Toen hij goed keek, zag hij ineens een zeer opvallend gevlekte vacht. Hij besluit een paar foto's van het dier te maken. "Vervolgens gromde het dier flink en rende hij het richting het naastgelegen maisveld. Ik durfde er niet achteraan te rennen", biecht Gerwin donderdag op aan Hart van Nederland.

Niet vermist

Om wat voor dier het precies gaat en waar het vandaan komt, is nog een raadsel. "Ik weet niet of iemand het dier kwijt is. Misschien is het beest wel gevaarlijk voor mensen." Er wordt snel gedacht aan een serval kat, maar de structuur van de vacht is toch echt anders. Daarnaast is er geen bijzonder huisdier als vermist opgegeven bij Dierenambulance van Noord-West Veluwe en Overgelder. Wel zijn zij ingelicht over het spotten van een mogelijke nevelpanter. Nevelpanters eten wild vlees als herten en kunnen gevaarlijk zijn voor mensen.

Een expert van Amivedi Meldpunt weet bijna zeker dat het hier om de wilde katachtige gaat. "Dit moet haast wel een nevelpanter zijn. Dat is heel bijzonder."

Hart van Nederland zocht ook contact met een taxidermiebedrijf, dat een heel ander licht laat schijnen op de zaak. Lees hier meer.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.