Terug

Volg Hart van Nederland

Groot mysterie in Emst: loopt er een nevelpanter los of is het totaal verzonnen?

Groot mysterie in Emst: loopt er een nevelpanter los of is het totaal verzonnen?

Dieren

1 sep 2022, 15:29

Het was flink schrikken geblazen voor inwoners van de Veluwe. Gerwin uit het Gelderse dorp Emst deelde foto's van een loslopende nevelpanter, een angstaanjagend beest dat levensgevaarlijk kan zijn voor mensen. Maar klopt het verhaal wel?

De nieuwsredactie van de Stentor werd benaderd door een man die naar eigen zeggen een opvallend beest had gezien. De opvallend gevlekte katachtige bleek een nevelpanter te zijn. "Het beest gromde een keer hard en rende daarna weg een maisveld in", verklaarde de man aan Hart van Nederland.

De nevelpanter is een katachtige die niet voorkomt in Nederland, maar vooral leeft in het bosgebied van Zuidoost-Azië. Het dier jaagt voornamelijk op wild vlees en kan daardoor levensgevaarlijk zijn voor mensen.  

Geen twijfels

Maar wat blijkt: de foto's van de panter zijn vermoedelijk nep. De redactie van Hart van Nederland deed navraag bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in het opzetten van dode dieren. De eigenaresse van de zaak liet weten het dier op foto's te herkennen. "Het dier op de foto is niet echt. Sterker nog: wij hebben deze nevelpanter zelf opgezet. In februari 2021 hebben wij deze panter verkocht aan een klant in Frankrijk."

Twijfels of er op de toegestuurde foto’s mogelijk een andere nevelpanter is te zien, heeft de eigenaresse niet. "100% dat dit 'onze' panter is. Als bedrijf herken je meteen de authentieke kenmerken." Op onderstaande Facebookfoto is de opgezette panter te zien, die dezelfde vlekken vertoont als het dier op de foto's.

Tekst gaat verder onder het Facebookbericht:

Gerwin houdt vol

Maar wiens verhaal klopt? Gerwin houdt in reactie op de beschuldigingen van het bedrijf tegenover Hart van Nederland vol dat de panter deze dagen door Emst loopt en de foto's door hem zijn genomen. Aangezien de panter precies dezelfde vorm en positie heeft als de door het taxidermiebedrijf opgezette dier is een logisch idee dat het hier gaat om het opgezette dier dat als grap in de bosjes op de foto heeft gezet.

De winkel die de nevelpanter heeft opgezet en verkocht benadrukt dat zij het dier niet in de natuur hebben neergezet.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.