Terug

Volg Hart van Nederland

Gedumpte kat met gebroken pootjes aan de beterende hand

Gedumpte kat met gebroken pootjes aan de beterende hand

Dieren

8 jan 2023, 10:47

De kat met de twee gebroken pootjes die op 24 december bij Kinderboerderij Herweijershoeve in Den Haag in een doos werd gevonden, maakt het goed. Het dier, dat de naam Nicky heeft gekregen, moest onder het mes, maar slaat zich er dapper doorheen.

Na de vondst bleek dat de kat niet goed kon lopen. De dierenarts constateerde dat zijn beide achterpoten waren gebroken. Uit onderzoek bleek dat de breuken niet vers waren, maar dat de arme Nicky al langere tijd rondhobbelde op zijn twee gebroken pootjes.

Pittige operatie

Nicky ging na de kerst onder het mes bij een orthopedisch specialist, schrijft Dierenhospitaal en Dierenambulance Den Haag op Facebook. Hij moest een femurkop-hals-resectie ondergaan, een pittige operatie. "Dit betekent dat de dijbeenkop wordt afgezaagd en tussen de heupkom en het dijbeen een spier gehecht, zodat er geen contact is tussen de heupkom en het dijbeen", aldus de dierenhulpinstelling.

"Er wordt als het ware een nieuw gewricht gevormd en kan de kat daardoor pijnloos door het leven. Rechts is zijn heupgewricht weer op zijn plaats gezet en zijn er twee pinnen geplaatst in zijn been om te stabiliseren."

In de watten gelegd

Nicky moet voorlopig met zijn pootjes in de lucht, maar wordt behoorlijk in de watten gelegd door zijn personeel en dat bevalt hem wel. "Inmiddels weet hij dat het bij ons goed zit en dat we er zijn om hem te helpen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.