Terug

Volg Hart van Nederland

Fysio- en lasertherapie voor uil met verdraaide nek: 'Spannend of behandeling gaat aanslaan'

Fysio- en lasertherapie voor uil met verdraaide nek: 'Spannend of behandeling gaat aanslaan'

Dieren

7 jan 2023, 19:07

Een uil die zijn nek veel te ver draait. Het klinkt als een slechte grap, maar voor de medewerkers van stichting Vogelklas Karel Schot is het een grote zorg. "Vermoedelijk zit er een wervel los. Reguliere behandelingen helpen niet, daarom zijn we begonnen met fysio- en lasertherapie. De komende maanden worden erg spannend", vertelt beheerder Monique de Vrijver aan Hart van Nederland.

Medewerkers van de uilenopvang in Rotterdam keken begin december raar op toen er een gewonde uil werd binnengebracht met een verdraaide nek. "Geheel uniek is dat niet, maar zelf hebben wij dit nog nooit in onze opvang meegemaakt", aldus Monique. Vermoedelijk heeft de uil een traumatische ervaring opgelopen. "Wellicht heeft hij een harde klap gemaakt of gekregen waarbij een wervel los is komen te zitten. De uil kan zijn hoofd niet rechtop houden, waardoor zijn hoofd continu in een rare stand staat. Of en zo ja, hoe schadelijk is, weten we nog niet exact.”

Behandeling helpt niet

Direct bij binnenkomst in de opvang is de uil onderzocht en is er gestart met medicatie. Maar deze reguliere behandeling sloeg niet aan bij de vogel. "Vanuit onze kennis en ervaringen bij andere klinieken, wisten we van het bestaan van lasertherapieën. Deze fysio- en lasertherapie hielp wel. De klachten nemen af, maar de verwachting is wel dat we er maanden zoet mee zijn. Voor zowel de uil als ons als medewerkers breekt er een spannende tijd aan."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.