Terug

Volg Hart van Nederland

Eerste zeehondenpup van de winter opgevangen in Pieterburen

Eerste zeehondenpup van de winter opgevangen in Pieterburen

Dieren

24 nov 2023, 15:50

Het Zeehondencentrum in Pieterburen heeft de eerste grijzezeehondenpup van het jaar opgevangen. Het jonge dier was aangespoeld op het strand van Terschelling. Ze heeft de naam Winter meegekregen.

Het arme beestje werd donderdagmiddag ontdekt op het strand. Ze lag roerloos aan de vloedlijn en was zo ernstig vermoeid en verzwakt, dat ze direct naar de opvang is overgebracht. Volgens het Zeehondencentrum is de pup door de harde wind en het hoge water van de afgelopen dagen van de Engelschhoek afgewaaid en zo haar moeder kwijtgeraakt.

Zeehondenpups worden vaak verstoord door toeristen. Mensen maken selfies met de dieren, aaien ze of gooien stenen. Ook laten ze hun huisdier in de buurt van zeehonden komen.

Selfies, aaien en stenen gooien: zeehondenpups worden verstoord door toeristen
2:17
Selfies, aaien en stenen gooien: zeehondenpups worden verstoord door toeristen

Winter heeft nog steeds haar navelstreng. Daardoor denken de dierenartsen dat ze tussen de twee en vier dagen oud is. Zeehondenpups blijven doorgaans maar 2,5 week bij hun moeder.

In die tijd groeien ze enorm snel, van 10 kilo bij geboorte tot soms wel 50 kilo. Het Zeehondencentrum benadrukt dat het van groot belang is dat zeehondenmoeders en hun kinderen met rust worden gelaten in deze periode.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.