Terug

Volg Hart van Nederland

Dierenambulance in shock na bloedige vondst, ganzen mishandeld en beschoten

Dieren

19 mrt 2024, 20:02

Medewerkers van de dierenambulance Alphen aan den Rijn troffen maandagochtend een bloedige scene aan na een melding over meerdere doden ganzen. Ze spreken van een horrormelding. In een greppel bij een parkeerplaats vonden ze meerdere dode dieren die mishandeld en beschoten bleken.

Een dier in de greppel vinden is volgens de medewerkers van de dierenambulance niet bijzonder, schrijven ze op Facebook. Maar wat ze maandagochtend aantreffen, is wel van een heel andere orde. "Maar liefst dertien dode ganzen die, naar later is gebleken, door een hel zijn gegaan."

Met hagel geschoten

De dieren zijn meegenomen en onderzocht door een dierenarts. De borst van de ganzen was weggesneden en uit het onderzoek bleek dat de ganzen nog recent waren geleewiekt. Dit wordt gedaan om te voorkomen dat vogels weg kunnen vliegen en is sinds 2018 verboden. Uit de röntgenfoto's bleken de ganzen ook met hagel beschoten te zijn.

Al het bewijsmateriaal is overgedragen aan de dierenpolitie. De dierenambulance in Alphen aan den Rijn vraagt zich af hoe iemand zo ver kan gaan om een dier dit aan te doen. "Wij voelen ons misschien soms wel extreem betrokken bij dieren en hun welzijn, maar dit gaat onze petten echt te boven."

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.