Terug

Volg Hart van Nederland

Dode biggetjes op honderd plekken gedumpt door veganistische activisten

Dieren

23 dec 2022, 06:30

Op honderd plekken in Nederland en België hebben veganistische activisten dode biggetjes gedumpt. Onder meer bij het partijbureaus van D66 en op de stoep voor de deur de ZLTO in Den Bosch zijn in de nacht van donderdag op vrijdag een allerlei dode biggen neergelegd.

De kadavers liggen op affiches met daarop teksten als "Voor uw maaltijd gestorven" en "Kerst zonder dierenleed begint op uw bord". Waarschijnlijk gaat het om een gecoördineerde actie van de Vegan Strike Group.

Vorig jaar hield de actiegroep rond de feestdagen een soortgelijke actie. Op tientallen locaties door heel Nederland werden toen dode dieren neergelegd op posters met soortgelijke teksten. De lugubere actie is bedoeld om mensen rond de kerst aan het denken te krijgen over het vlees dat ze consumeren.

Productiepiek aantal geslachte vleesvarkens

Ook werden dode biggetjes gedumpt voor de Braziliaanse ambassade in Den Haag. De varkenshouderij in het Zuid-Amerikaanse land meldde eerder dit jaar een productieproductiepiek van het aantal geslachte vleesvarkens. Volgens Varkens.nl komt het aantal vleesvarkens dat in Braziliaanse slachterijen met overheidstoezicht wordt geslacht dit jaar naar verwachting uit op 54,5 miljoen.

Of de ambassade het beoogde doelwit was, is niet duidelijk. De Vegan Strike Group zegt zelf niks over de ambassassade, maar noemt wel het naastgelegen partijkantoor van de VVD als plek waar biggetjes zouden zijn neergelegd. Mogelijk hebben de activisten de biggetjes voor de verkeerde deur gelegd.

De politie heeft de Braziliaanse ambassade aan de Mauritskade na de lugubere vondst afgezet en medewerkers van de Forensische Opsporing (FO) hebben uitgebreid onderzoek verricht. Hoe de activisten aan de doodgeboren biggen zijn gekomen en wanneer de dieren precies zijn neergelegd, is nog onbekend.

Beeld: Regio 15

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.