Terug

Volg Hart van Nederland

Dieren in beslag genomen op kerstmarkt in Arcen

Dieren in beslag genomen op kerstmarkt in Arcen

Dieren

12 dec 2022, 16:32

De politie heeft zondag dieren van het omstreden verhuurbedrijf Bert's Animal Verhuur uit het Gelderse Appeltern in beslag genomen. De verhuurder van dieren stond op dat moment op een kerstmarkt in het Limburgse Arcen.

De politie kreeg van dierenwelzijnsorganisatie House of Animals een tip over de werkwijze van het bedrijf, dat zich niet aan de regels voor dierenwelzijn zou houden. De agenten konden vaststellen dat de dieren niet op de juiste manier werden vervoerd. Daarop werden twee alpaca's, twee geiten, drie schapen, een shetlandpony en een ezel in beslag genomen.

Schande

Karen Soeters, oprichtster van House of Animals, is blij het handelen van de politie. "Bert vervoert zijn dieren al jaren allemaal bij elkaar in één veewagen en nu eindelijk komt hij hier niet meer mee weg. Het blijft echter wel schokkend dat dit bedrijf van geen ophouden lijkt te weten.”

Ook de regionale Partij voor de Dieren is niet te spreken over de situatie. Statenlid Pascale Plusquin haalt uit, onder meer naar de lokale overheid: “Ik vind het een schande dat onder andere de gemeente Venlo vergunningen verleent voor dit soort markten met dieren, temeer ook aangezien Bert’s Animal Verhuur niet eens meer dieren mág verhuren. Het is al de zoveelste keer dat ik vanwege deze nalatigheid met House of Animals in actie moet komen voor deze arme drommels van dieren.”

Langer onder vuur

Het bedrijf, dat flamingo's, koeien, lama's vogels, slangen, paarden en kamelen verhuurt voor bijvoorbeeld bruiloften, feesten en filmopnames, ligt al langer onder vuur. Zo kreeg het eerder al te horen te moeten stoppen, maar daar trok het zich niets van aan.

Op hun website worden gewoon nog dieren aangeboden. Daar staat ook dat het welzijn van de dieren voorop staat. "Onze dierenverzorgers zien erop toe dat de dieren bij alle activiteiten goed behandeld worden en dat ze voldoende eten, drinken en rust krijgen. En natuurlijk dat zij net zoveel genieten als de gasten", staat te lezen op de site.

De in beslag genomen dieren worden volgens de politie opgevangen. Een dierenarts zal de gezondheid van de dieren onderzoeken. Op basis daarvan wordt mogelijk contact gelegd met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), die toezicht houdt op bedrijven die dieren houden.

Beeld: House of Animals

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.