Terug

Volg Hart van Nederland

Dat ultieme kiekje van een ijsvogel? Fotograaf Jeroen wacht er uren op

Dieren

24 mei 2024, 16:32

Een fotograaf die een van de mooiste vogels van Nederland op camera vast wil leggen heeft een ding zeker nodig: een flinke portie geduld. Wildlifefotograaf Jeroen Stel laat zien hoe hij met zijn jarenlange ervaring de zeldzame ijsvogel fotografeert.

Ondanks het vele wachten blijven fotografen alles op alles zetten voor een kiekje van de befaamde ijsvogel. Jeroen is gek van ijsvogels en fotografeert de beestjes al ruim 30 jaar. Door zijn decennialange ervaring weet hij precies waar de dieren op aanslaan. Je kunt hem gerust een specialist noemen.

In de video hierboven zie je hoe een dag zoeken naar de ijsvogel eruitziet.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

In Naarden en Harmelen heeft natuurfotograaf Jeroen een aantal 'hutjes' ingericht die hij zelf gebruikt en verhuurt. Fotografen kunnen zich hierin verstoppen en hun gang gaan, zonder dat de ijsvogels hier erg in hebben.

Locatie geheim

De hutjes van Jeroen liggen nabij de nestjes van de ijsvogels. De exacte locatie van de hutjes worden geheim gehouden, om overlast te voorkomen. De ijsvogels zijn een bedreigde diersoort. In 2023 waren er volgens de Vogelbescherming zo'n 750 à 900 broedparen in Nederland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.