Terug

Volg Hart van Nederland

Boer mengt mest verkeerd, meerdere koeien dood

Boer mengt mest verkeerd, meerdere koeien dood

Dieren

7 mei 2023, 14:11

Op een boerderij in Doetinchem zijn zaterdag meerdere koeien doodgegaan, nadat een boer op een verkeerde manier mest heeft gemengd. Door het samenkomen van de meststoffen is een gevaarlijke lucht vrijgekomen en hierdoor zijn zeker zeven, van de in totaal 35, koeien doodgegaan.

Dit meldt Omroep Gelderland nadat een videocorrespondent ter plekke is gegaan. Al snel merkte de boer op dat het mengen niet goed ging, waarop hij de brandweer inschakelde voor hulp. Toen de brandweer ter plaatse kwam om metingen te doen, bleken de koeien al te zijn bezweken aan de giftige stoffen.

De koeienboer zou naar eigen zeggen al langer dan veertig jaar ervaring hebben met mestverwerking, maar zegt nog nooit zoiets meegemaakt te hebben.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.