Terug

Volg Hart van Nederland

Hond breekt los in winkelstraat Apeldoorn: andere hond en twee mannen gewond

Hond breekt los in winkelstraat Apeldoorn: andere hond en twee mannen gewond

Dieren

15 juli 2022, 19:30

De politie in Apeldoorn heeft vrijdagochtend een hond in beslag genomen. Het agressieve beest was losgebroken in een winkelstraat en beet zich vervolgens vast in een andere viervoeter. Ook twee mannen raakten gewond bij het bijtincident.

Rond 11.30 uur schoot de hond tijdens een wandeling over de Adelaarslaan los van zijn riem. Het dier greep vervolgens een soortgenoot en liet niet meer los. Het baasje van de aangevallen hond probeerde de twee viervoeters met met hulp van omstanders uit elkaar te halen. Dat ging niet zonder slag of stoot: twee mannen raakten gewond bij de poging.

Bijthond moest muilkorf om

De politie werd gealarmeerd, maar toen de agenten ter plaatse kwamen had de bijthond al het hazenpad genomen. Uiteindelijk kon het beest even verderop alsnog worden overmeesterd. De eigenaar van het agressieve dier bleek vaker met de politie in aanraking te zijn geweest. Eerder was al bepaald dat de beruchte hond een muilkorf moest dragen.

Hoe het met de aangevallen hond gaat is onduidelijk. Het arme beest is na het incident meteen met onbekende verwondingen naar de dierenarts gebracht. De gebeten mannen mogen zich ook opmaken voor een bezoek aan de huisarts. De politie heeft de bijthond in beslag genomen. Het is niet bekend of het dier afgemaakt zal moeten worden.

Beeld: SPS Media

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.