Terug

Volg Hart van Nederland

Beschuit met muisjes: Aziatische olifant geboren in Blijdorp

Beschuit met muisjes: Aziatische olifant geboren in Blijdorp

Dieren

9 okt 2022, 10:34

Diergaarde Blijdorp heeft er een nieuwe bewoner bij. Zondagochtend vroeg is er een Aziatische olifant geboren. Het jong, een mannetje, en moeder Faya maken het goed, laat de Rotterdamse dierentuin weten.

Het jong kwam om 04.08 uur ter wereld na een voorspoedige bevalling. De dierentuin houdt het binnenverblijf Taman Indah zondag gesloten voor publiek, zodat moeder en zoon in alle rust aan elkaar kunnen wennen. De olifantenfamilie is wel online te zien via webcams op de website van Diergaarde Blijdorp.

Een olifantenbaby weegt bij de geboorte gemiddeld zo'n 80 kilo. De dracht duurt een stuk langer dan bij mensen, zo'n 22 tot 24 maanden.

Zeven Aziatische olifanten

Blijdorp heeft nu zeven Aziatische olifanten, een soort die wereldwijd wordt bedreigd. "De Aziatische olifant is in 85 procent van zijn oorspronkelijke verspreidingsgebied verdwenen", aldus de dierentuin. Naar schatting leven er tussen de 30.000 en 50.000 Aziatische olifanten in het wild. "Dat lijkt misschien nog een aardig aantal, maar de wilde populaties zijn erg versnipperd."

Hoe het olifantenjong gaat heten, is nog niet bekend.

ANP

Beeld: Diergaarde Blijdorp

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.