Terug

Volg Hart van Nederland

ZIEN: Cheetawelpjes verkennen voor het eerst buitenverblijf Beekse Bergen

Dieren

29 mrt 2024, 12:07

Safaripark Beekse Bergen deelt op haar YouTube-kanaal schattige beelden van de cheetawelpjes die voor het eerst, onder toeziend oog van hun moeder, het buitenverblijf verkennen. Het cheeta-gezin is onderdeel van een Europees managementprogramma.

Afgelopen oktober kwam cheeta Daria van Frankrijk naar Beekse Bergen in het kader van dat Europese managementprogramma. Half februari wierp ze, na een dracht van drie maanden, haar eerste nestje.

Het is het eerste nest van Daria. Oorspronkelijk bestond het nestje uit drie welpen, maar eentje overleefde het niet. "Zo'n eerste bevalling duurt toch wel wat langer en waarschijnlijk is daar iets misgegaan", zei dierenverzorger Christian Meurrens eerder.

Managementprogramma

Beekse Bergen is de coördinator van het Europese managementprogramma van de cheeta's. Curator Lars Versteege: "Als coördinator van het managementprogramma hebben we de belangrijke taak om genetisch goede dieren bij elkaar te zetten, zodat we een gezonde reservepopulatie hebben in Europese dierentuinen. De populatie in het wild is erg klein met nog geen 7.000 cheeta's."

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.